top of page

Kurk Tafels

Ons Kurk assortiment bestaat uit 3 verschillende vormen. U kunt kiezen voor een rechthoekig, Ovaal of een Deens Ovaal blad. Onder deze Bladen kunnen verschillende poten gemonteerd worden. De rand van het blad kan in verschillende hoeken worden gefreesd. Bladdikte is 30mm.

Het Kurk is verlijmd op berken multiplex. Dit geeft een modern en strak uiterlijk.

Ook is het kurk standaard afgewerkt met een matte kras vaste PU lak. Dit beschermd het kurk tegen vlekken en beschadigingen. Het Kurk is te verkrijgen in 5 verschillende kleuren.

Zoekt u een ander kleur blad of een andere poot dan kunt u ons een mailen of bellen voor de verschillende mogelijkheden.

Over Kurk

Kurk is enorm milieuvriendelijk. Kurk komt van de schors van een kurkeik. Een boom die voornamelijk rond de Middellandse Zee groeit. Nadat een kurkeik wordt geplant duurt het ongeveer 25 jaar voordat de eik volwassen genoeg is en voldoende kurkschors heeft ontwikkeld. Tijdens het oogsten wordt de schors van de stam geschild en vervolgens 9 jaar met rust gelaten. In die 9 jaar is de kurkeik genoeg hersteld en heeft het voldoende schors ontwikkeld. Een kurkeik kan makkelijk 200 jaar oud worden.

bottom of page